Επιστροφή
Αναζήτηση 
Τετάρτη 08 Φεβ 2023
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Μενού
Είσοδος Χρήστη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος του Αβδού: Μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους...

Ο Αϊ Γιώργης στις Μελανιές

 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εκτύπωση E-mail
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γράφει ο/η ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ   
02.10.14
Τα πρώτα λεπτά μιας επείγουσας κατάστασης είναι συχνά και τα πιο απειλητικά για τη ζωή του θύματος, ακόμη και μια σχετικά περιορισμένη ιατρική γνώση είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στην πρόληψη μίας θανατηφόρας εξέλιξης ή της επιδείνωσης της αρχικής κατάστασης του θύματος.
Το χωριό μας απέχει περίπου 40 λεπτά από το κοντινότερο νοσοκομείο, χρόνος πολύτιμος και πολύ συχνά κρίσιμος ακόμη και για τη ζωή του ασθενούς, σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου η ζήτηση για τις υπηρεσίες ασθενοφόρου είναι αυξημένη, συμβαίνει συχνά να μεσολαβεί σημαντικό χρονικό διάστημα από την ειδοποίηση του μέχρι την άφιξη στο χωριό.
Λόγω των παραπάνω, το διοικητικό συμβούλιου του Μ.Ε.Σ.Α. αποφάσισε ότι η προμήθεια ενός αυτόματου απινιδωτή κρίνεται επιτακτική ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένης της αυξητικής πορείας των περιστατικών που χρήζουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και για το λόγο αυτό προχώρησε στην αγορά εενός αυτόματου φορητού απινιδωτή. Συνδυαστικά αποφάσισε για την αγορά ενός καρδιογράφου για την πρόληψη των κατοίκων της περιοχής.
Ο καρδιογράφος θα τοποθετηθεί στο κοινοτικό ιατρείο ενώ ο χώρος φύλαξης του απινιδωτή θα ανακοινω
θεί στην ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του, η οποία θα προκύψει ύστερα από εκπαίδευση και χορήγηση ανάλογης πιστοποίησης από τον Ερυθρό Σταυρό.
Το Δ.Σ. Μ.Ε.Σ.Α.

Sample Image
 
©2001 - 2004, mes-AVDOU, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista.creative.media, Heraklion.