Επιστροφή
Αναζήτηση 
Τετάρτη 08 Φεβ 2023
CRETALIVE
Μενού
Είσοδος Χρήστη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος του Αβδού: Μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους...

Ο Αϊ Γιώργης στις Μελανιές

 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εκτύπωση E-mail
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γράφει ο/η ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ   
17.04.12
Τα μέλη του Συλλόγου «Ατρόμητοι Ιππείς» της Κατερίνης Πιερίας οργανώνουν πορεία στην Κρήτη προκειμένου να τιμήσουν τους Κρήτες Μακεδονομάχους στα πλαίσια της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912.

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 θα σταθμεύσουν στο Αβδού προς τιμήν των Μακεδονομάχων ηρώων Αβγιωτών του Νταφώτη και των λοιπών. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού (Μ.Ε.Σ.Α.) θα υποδεχθεί τους «Ατρόμητους Ιππείς» οργανώνοντας ιστορική βραδιά στο «Εργαστήρι Πολιτισμού» (πάνω Σχολείο) το βράδυ της Τετάρτης και ώρα 8.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες:
-Ζαχαρία Σμυρνάκη, φιλολόγου «Υπέρ της Μακεδονίας πολεμήσαντες(Εγκώμιον)»,
-Κωνσταντίνου Φυσαράκη, στατιστικολόγου «Ο Μακεδονικός Αγώνας και η συμβολή του Αρχηγού Ιωάννη Νταφώτη»,
-Ελένης Μεταξάκη, δικηγόρου «Μνήμες Νικολάου Νταφώτη».

Το ΔΣ του Μ.Ε.Σ.Α.

Λίγα λόγια για τους «Ατρόμητους Ιππείς»
Ατρόμητοι  Ιππείς "Φίλιπποι μεγάλων αποστάσεων"
Η Πανελλήνια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΙΠΠΕΙΣ" ιδρύθηκε το 2007 και έχει έδρα τη Κατερίνη Πιερίας με απώτερο σκοπό την ανάδειξη τόπων και μνημείων γεγονότων της  Ελληνικής Ιστορίας. Επίσης στοχεύει στη διάδοση του ΅φίλιππου πνεύματοςΆ, την αγάπη στη φύση το περιβάλλον και στην ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των ιππέων και όχι μόνο.

Φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Μακεδονίας 1912-2012 οι Ατρόμητοι Ιππείς θα πραγματοποιήσουν ιππική πορεία την οποία θα αφιερώσουν στους αδελφούς Κρητικούς που με αυτοθυσία τους βοήθησαν στον αγώνα κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της επανάστασης ενάντια σε όσους προσπάθησαν να μας κατακτήσουν.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 17/4/2012 – 25/4/2012 στο νησί της Κρήτης διανύοντας πάνω από 350 χιλιόμετρα σε 8 ημέρες απονέμοντας φόρο τιμής σε κάθε ιστορικό μνημείο του τόπου. Για την επιτυχή έκβαση της φετινής μας πορείας θα είναι  χαρά μας να έχουμε τη βοηθεια και τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων και ιππέων του νησιού της Κρήτης.


Sample Image
Τελευταία ανανέωση ( 18.04.12 )
 
©2001 - 2004, mes-AVDOU, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista.creative.media, Heraklion.