Επιστροφή
Αναζήτηση 
Τετάρτη 08 Φεβ 2023
Rusty Nail
Μενού
Είσοδος Χρήστη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος του Αβδού: Μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους...

Ο Αϊ Γιώργης στις Μελανιές

 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ arrow Εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου
Εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Εκτύπωση E-mail
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γράφει ο/η Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού   
28.07.06

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ
www.mes-avdou.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2006

Εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου

Είναι γνωστή σε όλους η μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική πορεία της Κρήτης μας ανά τον κόσμο. Το Αβδού συγκεκριμένα, γνωστό χωριό του Δήμου Χερσονήσου, αποτελεί πανάρχαιη κοιτίδα πολιτισμού από τους Μινωικούς χρόνους, που συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα. Έχει παράδοση στις βασικές πανανθρώπινες αξίες, τη βαθιά ριζωμένη πίστη, τη δίψα για μάθηση και το υπέρτατο αίσθημα της ελευθερίας. Αυτά φαίνονται μέσα από τα αρχαία ιερά σπήλαια της Φανερωμένης και της Αγίας Φωτεινής, τις πολυάριθμες πρωτοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες, τα πρώτα σχολεία στην Κρήτη, που ιδρύθηκαν με δαπάνες των Αβγιωτών καθώς και τις φυσιογνωμίες των αγωνιστών, αντιστασιακών αλλά και επιστημόνων σε όλους τους τομείς.

Το Δημοτικό Σχολείο του Αβδού, ανακαινίστηκε και παραδίδεται την Κυριακή 30 Ιουλίου 2006 από το δραστήριο Δήμο Χερσονήσου στην τοπική κοινωνία ως στέκι και εργαστήρι πολιτισμού. Το άλλοτε ζωντανό και παραγωγικό σχολείο του Αβδού, που φιλοξένησε, αγκάλιασε και γαλούχησε τις αγνές παιδικές ψυχές μας, ως πολιτιστικό εργαστήρι, ελπίζουμε τώρα περισσότερο από ποτέ ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στους νέους και τα παιδιά μας ό,τι τους χρειάζεται για τη συνέχιση της βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς, την πρόοδο δηλαδή, την ανάπτυξη και την ευημερία.

Η έκθεση των 30 ελλήνων ζωγράφων, με τους πίνακες και τα έργα τους, θα είναι το καλλιτεχνικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, που εγγυάται σε όλους μας τη λαμπρή πορεία και αξιοποίηση του πρώην σχολείου, ως πολιτιστική φωλιά όλων των προοδευτικών κοινωνικών τάσεων.  Η έκθεση αυτή οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δήμο Χερσονήσου και αγκαλιάζει μία μορφή πολιτισμού, που είναι η τέχνη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης αυτής συμμετέχει η φιλαρμονική ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χερσονήσου, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Παναγιώτη Φουρναράκη.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας η προσέλευση του κοινού τη βραδιά των εγκαινίων αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες της έκθεσης. Έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των φορέων και της πολιτείας καθώς και οι τοπικές αρχές που θα χαιρετίσουν την εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδού

Τελευταία ανανέωση ( 29.07.06 )
 
'Αλλες κατηγορίες
©2001 - 2004, mes-AVDOU, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista.creative.media, Heraklion.