Επιστροφή
Αναζήτηση 
Τετάρτη 08 Φεβ 2023
Eurosign
Μενού
Είσοδος Χρήστη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος του Αβδού: Μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους...

Ο Αϊ Γιώργης στις Μελανιές

 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Επίσημη παρουσίαση του δικτυακού τόπου www.mes-avdou.gr Εκτύπωση E-mail
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γράφει ο/η Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού   
28.07.06

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ

Ηράκλειο 27 Ιουλίου 2006

Επίσημη παρουσίαση του δικτυακού τόπου www.mes-avdou.gr

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του προγράμματος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2006, ο πολιτιστικός σύλλογος του Αβδού παρουσιάζει επίσημα τον δικτυακό του τόπο στη διεύθυνση www.mes-avdou.gr.

Το mes-avdou.gr δημιουργήθηκε κυρίως  για να φέρει σε επαφή τους απανταχού Αβγιώτες, είτε ζουν στο Αβδού, είτε στην υπόλοιπη Κρήτη, στην Αθήνα και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Σήμερα που η χρήση του διαδικτύου έχει εξαπλωθεί και το internet έχει γίνει ένα καθημερινό εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας, το mes-avdou.gr φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στους ξενιτεμένους χωριανούς μας να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στην περιοχή και να ξεκινήσει έτσι ένα δίκτυο επικοινωνίας που θα τους ενώσει και θα τους φέρει ξανά σε επαφή, μεταξύ τους και με το χωριό.

Ένας άλλος ιδιαίτερα σημαντικός λόγος που μας ώθησε στην δημιουργία του site, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας όπως οι εκδόσεις και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, είναι η πεποίθηση μας ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στις νεώτερες γενιές όσον αφορά στην γνώση της τοπικής ιστορίας, της τοπικής διαλέκτου και της τοπικής φυσιογνωμίας του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι νέοι που μελετούν και κατέχουν την ιστορία και την αξία του τόπου τους είναι πάντα έτοιμοι να τον υπερασπιστούν απέναντι σε κάθε κίνδυνο αλλοίωσης και υποβάθμισης.

Το mes-avdou.gr είναι ένα ζωντανό site που ενημερώνεται και πλουτίζεται συστηματικά από τον πολιτιστικό σύλλογο του Αβδού. Αυτή τη στιγμή στις ιστοσελίδες του μπορεί ο επισκέπτης να βρει:

• Ενημέρωση για τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Αβδού ή αφορούν στο Αβδού και τους Αβγιώτες.

• Ενημέρωση για τις εκδόσεις του συλλόγου με παρουσιάσεις, βιβλιοκριτικές και εικόνες.

• ¶ρθρα για τα ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα και μνημεία του Αβδού και της ευρύτερης περιοχής όπως τις πολυάριθμες και σπουδαίες βυζαντινές εκκλησίες, τα σπήλαια, την κατοικία του Στεφάνου Ξανθουδίδη, το ιστορικό σχολειό του κ.ά.

• ¶ρθρα και μελέτες για τα σημαντικά ιστορικά πρόσωπα του χωριού που πήραν μέρος στις κρητικές επαναστάσεις ή είχαν σημαντική προσφορά στην κοινωνία.

• ¶ρθρα και μελέτες για ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

• Τμήμα «φωτογραφικής μνήμης» με φωτογραφίες που συνεισφέρουν τα μέλη και οι φίλοι.

• Τμήμα ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων.

• Παραπομπές σε άλλους χρήσιμους και σημαντικούς δικτυακούς τόπους

Το mes-avdou.gr έχει ήδη ηλικία ενός έτους και σήμερα πιστεύουμε ότι είναι ένας αρκετά ώριμος δικτυακός τόπος που μπορεί πλέον να προσφέρει χρήσιμες και πολύτιμες πληροφορίες. Σας καλούμε να τον επισκέπτεστε συχνά και θα είναι πάντα ανοικτός στους επισκέπτες του για να δέχεται τις απόψεις τους και τη συμβολή τους.

Φιλοδοξούμε να γίνει ένας ζωντανός δικτυακός τόπος για την προβολή και τη μελέτη του τόπου, της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

 
©2001 - 2004, mes-AVDOU, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista.creative.media, Heraklion.