Επιστροφή
Αναζήτηση 
Κυριακή 05 Φεβ 2023
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Μενού
Είσοδος Χρήστη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος του Αβδού: Μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους...

Ο Αϊ Γιώργης στις Μελανιές

 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Πολιτιστικός Σύλλογος: Ιστορική αναδρομή Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Μιχάλης Ταμιωλάκης   
15.06.04
Η σκέψη να ιδρυθεί ένας πολιτιστικός σύλλογος στο Αβδού από την νεολαία, υπήρξε αμέσως μετά την μεταπολίτευση (1975). Αυτοί που το πήραν στα ζεστά και το πραγματοποίησαν, ήταν μια ομάδα παιδιών (ήταν δεν ήταν τότε 17 χρονων), που ζούσε τότε στο χωριό και πήγαιναν στο Γυμνάσιο, με πρωτεργάτη το Βασίλη Ανυφαντάκη. Σε συνενόηση με τους φοιτητές της Αθήνας και μετά από πολλές συζητήσεις και διαπληκτισμούς, κυρίως όσον αφορούσε το όνομα, (όσοι ήταν σ' αυτές τις καταπληκτικές συναντήσεις, στου Τζανάκη ή στου Ανυφαντάκη την υπόγα, θα θυμούνται τις πλάκες και τα τσακώματα), συμφώνησαν τελικά και ως προς το όνομα και ως προς τους σκοπούς του Συλλόγου...

Ιστορική αναδρομή

Η σκέψη να ιδρυθεί ένας πολιτιστικός σύλλογος στο Αβδού από την νεολαία, υπήρξε αμέσως μετά την μεταπολίτευση (1975). Αυτοί που το πήραν στα ζεστά και το πραγματοποίησαν, ήταν μια ομάδα παιδιών (ήταν δεν ήταν τότε 17 χρονων), που ζούσε τότε στο χωριό και πήγαιναν στο Γυμνάσιο, με πρωτεργάτη το Βασίλη Ανυφαντάκη. Σε συνενόηση με τους φοιτητές της Αθήνας και μετά από πολλές συζητήσεις και διαπληκτισμούς, κυρίως όσον αφορούσε το όνομα, (όσοι ήταν σ' αυτές τις καταπληκτικές συναντήσεις, στου Τζανάκη ή στου Ανυφαντάκη την υπόγα, θα θυμούνται τις πλάκες και τα τσακώματα), συμφώνησαν τελικά και ως προς το όνομα και ως προς τους σκοπούς του Συλλόγου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τις δυο τελευταίες σελίδες του καταστατικού του Μ.Ε.Σ.Α. όπου φαίνονται τα ονόματα και οι υπογραφές των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου.

Καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις:

  •  Πρωτοχρονιά (Κάλαντα - Κόψιμο πίτας)
  •  Απόκριες (Καθαρή Δευτέρα με τρελλό γλέντι, καρναβάλι και μασκαρέματα)
  •  Πάσχα (Κάψιμο Ιούδα)
  •  Κλήδωνας
  •  Πολιτιστικός Δεκαπενταύγουστος (θέατρο, συναυλίες, λουκούλια γεύματα με παραδοσιακά φαγητά, καντάδες και όπως πάντα θεατρικά δρώμενα και αυτοσχεδιασμοί από τα πιτσιρίκια του Αβδού.
  •  Μη ξεχνάτε. Ενημερωθείτε από τη σελίδα μας για κάθε εκδήλωση όταν πλησιάζει ο καιρός της.
Τελευταία ανανέωση ( 28.07.04 )
 
©2001 - 2004, mes-AVDOU, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista.creative.media, Heraklion.