Επιστροφή
Αναζήτηση 
Σάββατο 25 Μάι 2019
CRETALIVE
Μενού
Είσοδος Χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος του Αβδού: Μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους...

Ο Αϊ Γιώργης στις Μελανιές

 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΟΥ ΑΒΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΧΟΡΤΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδού, προγραμματίζεται εξόρμηση στην ύπαιθρο του χωριού την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 με σκοπό την αναγνώριση και τη συλλογή βρώσιμων χόρτων που φυτρώνουν στην περιοχή. Τόπος συγκέντρωσης ο πλάτανος του χωριού στην πλατεία και ώρα αναχώρησης 11.00 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΒΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ανακαινίζεται ο παλιός ενοριακός μας ναός της Αγίας Παρασκευής. 'Οπως φαίνεται στη φωτογραφία γίνεται ένα στολίδι παίρνοντας την παλιά του αίγλη. Με υπόδειξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου θα γίνει το κειμηλιοφυλάκιο  αφού συντηρηθούν  θα φυλαχτούν όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με τη Θρησκευτική ιστορία του χωριού μας. Σ' αυτή μας την προσπάθεια ζητάμε τη συνδρομή όλων όπου και όπως μπορεί ο καθένας μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΑΒΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Τα ερείπια του Αγίου Λεοντίου βρίσκονται περίπου 600 μέτρα ΝΔ του χωριού απέναντι από την εκκλησία του Αφέντη Χριστού.  Από το Αρχείο των Ιεροδικών (Καδήδων), μαθαίνομε ότι  στην περιοχή αυτή υπήρχε ένα μικρό χωριό με το όνομα  Άι-Λέντης το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του Αβδού εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του και ερημώθηκε λόγω μιας θανατηφόρου επιδημίας (ίσως της πανώλης). Η οριστική εγκατάλειψη του οικισμού πιθανότατα έγινε μετά τον πόλεμο ανάμεσα στους Αβδιώτες και Τούρκους στα 1841. Δεν ξέρουμε από ποια αιτία καταστράφηκε ο ναός,  τα ελάχιστα απομεινάρια από τους τοίχους του  που δεν έχουν καλυφτεί από χώματα και πέτρες μαρτυρούν την ύπαρξη του.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 40 - 52 από 151
'Αλλες κατηγορίες
©2001 - 2004, mes-AVDOU, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista.creative.media, Heraklion.