Επιστροφή
Αναζήτηση 
Σάββατο 18 Νοέ 2017
CRETALIVE
Μενού
Είσοδος Χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο δικτυακός τόπος του Αβδού: Μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους...

Ο Αϊ Γιώργης στις Μελανιές

 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΒΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Τα πρώτα λεπτά μιας επείγουσας κατάστασης είναι συχνά και τα πιο απειλητικά για τη ζωή του θύματος, ακόμη και μια σχετικά περιορισμένη ιατρική γνώση είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στην πρόληψη μίας θανατηφόρας εξέλιξης ή της επιδείνωσης της αρχικής κατάστασης του θύματος. Το χωριό μας απέχει περίπου 40 λεπτά από το κοντινότερο νοσοκομείο, χρόνος πολύτιμος και πολύ συχνά κρίσιμος ακόμη και για τη ζωή του ασθενούς, σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου η ζήτηση για τις υπηρεσίες ασθενοφόρου είναι αυξημένη, συμβαίνει συχνά να μεσολαβεί σημαντικό χρονικό διάστημα από την ειδοποίηση του μέχρι την άφιξη στο χωριό. Λόγω των παραπάνω, το διοικητικό συμβούλιου του Μ.Ε.Σ.Α. αποφάσισε ότι η προμήθεια ενός αυτόματου απινιδωτή κρίνεται επιτακτική ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένης της αυξητικής πορείας των περιστατικών που χρήζουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και για το λόγο αυτό προχώρησε στην αγορά εενός αυτόματου φορητού απινιδωτή. Συνδυαστικά αποφάσισε για την αγορά ενός καρδιογράφου για την πρόληψη των κατοίκων της περιοχής. Ο καρδιογράφος θα τοποθετηθεί στο κοινοτικό ιατρείο ενώ ο χώρος φύλαξης του απινιδωτή θα ανακοινωθεί στην ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του, η οποία θα προκύψει ύστερα από εκπαίδευση και χορήγηση ανάλογης πιστοποίησης από τον Ερυθρό Σταυρό.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού στα πλαίσια των φυσιολατρικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 πεζοπορία στη τοποθεσία «Καρφί» στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το Καρφί είναι το μεγάλο βραχώδες εξόγκωμα στις κορυφές των Δικταίων Όρεων, με απίστευτη θέα προς τις βόρειες ακτές της Κρήτης και το Οροπέδιο Λασιθίου, κοντά στη Μονή Κεράς Καρδιωτίσσης. Στη κορυφή του, σε υψόμετρο 1200m, έχουν εντοπιστεί ίχνη από μινωικό ιερό κορυφής. Η πρόσβαση στο Καρφί αξίζει, όχι τόσο για τον αρχαιολογικό χώρο, όσο για την ωραία διαδρομή και την εκπληκτική θέα στις τριγύρω περιοχές.  Συγκέντρωση στις 8.00 π.μ. στον πλάτανο του χωριού.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΞΑΝΘΟΥΔΙΔΕΙΑ 2014
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΞΑΝΘΟΥΔΙΔΕΙΑ 2014  Σάββατο 19.7.2014   «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» από το Θέατρο του Βορρά
Πιστεύετε στην παντοτινή αγάπη; Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας φετός σαν μαγικό σκηνικό του την ίδια τη ζωή και ανεβάζει μία από τι πιο όμορφες ιστορίες αγάπης, την Πεντάμορφη και το τέρας.
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πρίν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη, θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής, ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο, όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 27 - 39 από 146
'Αλλες κατηγορίες
©2001 - 2004, mes-AVDOU, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista.creative.media, Heraklion.